Sunday, May 22, 2011

Operator Pengeluaran Kilang Canon 2011



Kira lama juga dah tak tengok Iklan tawaran kerja Canon ni
kat paper..Kali ni boleh ada pulak..tentu memang pekerja
diperlukan sangat tu..



Harian Metro 21 mei 2011 ada iklan jawatan kosong kat
company ni.. Lepasan PMR/SPM atau U yang nak cari pengalaman
rasanya memang patut rebut peluang ni..kerja dengan company
jepun ni memang mencabar..sebab budaya kerja dia lain..
dan Bos jepun ni biasanya Mesra Alam..mesti tak de nak bergaduh
dengan diorang punya..kalau nak gaduh pun sesama melayu la
kat dalam tu..haha..


sekadar hiasan-uniform percuma yang menarik

syarat permohonan ikut dalam iklan tu..

- umur 18 - 35 thn
- kelulusan SRP/SPM/PMR/
- Bawa Kad Pengenalan/My Kad dan Sijil asal
- boleh kerja shift
- asrama penginapan dan bas disediakan kepada
pemohon yang berjaya

waktu temuduga

- 8 pagi hingga 8 malam
- Isini hingga Ahad


Tell:
03-51958258 - cik markizah
03-51958212 - cik suhaila

Alamat
CANON OPTO (MALAYSIA) SDN BHD.
Jalan Selisik Seksyen 26,
40400 Shah Alam.


tempat kerja bersih dan berhawa dingin

kalau prestasi memberangsangkan, boleh diserap kejawatan tetap..
ada can pegi jepun ooo....


pemadangan stesen keretapi jepun..and aweks nya skali

kalau rasa nak melihat keindahan Lens datang laa..

32 comments:

  1. dah apply clerk tapi tak dapat2 geram!!!!

    ReplyDelete
  2. tak pe..try mintak position lain plak..skang susah skit cari keje..

    ReplyDelete
  3. nk mintak keja optr je..ada can x..dok kt sg buluh..ada transport x??

    ReplyDelete
  4. nk keja kt canon sgt2..operator pn ok gak..ade transport x??sya dok kt tgh2 diantara subang perdana n sg buluh...subang mahsing..

    ReplyDelete
  5. transport tu ada...tapi tak pasti le sampai sg buluh ke tak..cuba la tepon..tanya..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,agak-agak dalam bulan 4 2012 ade kerje kosong x ?
    saya lepasan u ? skrg tgh belajar dlm bulan 4 baru cuti...

    ReplyDelete
  7. waalaikumsalam.. tak pasti.. tapi tak salah tel dia.. no tel kan ada kat atas.. cuba la cari pengalaman..

    ReplyDelete
  8. salam....kerja 0 utk technician de x...???

    ReplyDelete
  9. salam kalau saya nak praktikal untuk bln7 nie agak2 boleh tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dh nk mintk. .org yg praktikal kt situ ckp xleh nk mintk dah. .die wt meeting xnk ambil orang praktikal.setakat 2 orang mybe boleh kot. .

      Delete
    2. dah nak mintak..tapi tak mintak lagi kan.. mintak la dulu.. jgn terpengaruh dgn cakap org.. kalau betul tak boleh baru puas hati..

      Delete
  10. dah ramai yang buat praktikal kat sane..salah sorang yang dah pergii..

    http://weenmalique2.blogspot.com/2010/07/praktikal-di-canon.html

    cuba tanya dia..ok tak

    ReplyDelete
  11. assalammualaikum.. sy fresh graduate diploma dlm bidang mekanikal ade x jawatan kosong utk technician or QC?

    ReplyDelete
  12. setahu saya la..tech jarang dia ambil direct camtu.. biasa operator yang cemerlang akan naik jadi tech.. tapi tak salah kalau tanya.. cuba tel no kat atas tu..

    ReplyDelete
  13. nk keje canon?saya dah keje kat sana 6 tahun la...saya nasihatkan kpd sesiapa yg berminat nk keje kat sini baik x payah la...klu nk rasa gak pegi la

    ReplyDelete
  14. haha..jgn la hasut org kalau awk tak maju kat sana.. member saya yg join sekali dgn saya dari operator dah jadi supervsisor kat sana.. dah tak boleh kira berapa kali pergi jepun.. yang ada potensi.. ada la harapan.. say berhenti awl.. pasal ada tawaran lain.. tapi still rasa kat sana the best.

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..

    canon kerja 5 hari dalam seminggu ke ?

    ReplyDelete
  16. kalau keje normal camtu la.. kalau kene shift..emmm lain sikit la..

    ReplyDelete
  17. sy nk tnye hari 2 sy ada interview kat kilang canon ni sy diterima n suruh lapor diri 13 feb 2012 n sy lupa nk bw x-ray sy...n diowg suh sy dtg ari lain pd ari rabu 15 feb 2012 tpi masa tu sy ada masalh keluarga.blh ke sy mohon masuk balik untk bekerja?

    ReplyDelete
  18. boleh cuba.. pegi la lagi sekali..

    ReplyDelete
  19. canon ad jawatan kosong x skrg nie ?? memerlukan sangat...

    ReplyDelete
  20. takde tarikh tutup pun temuduga tu.. tell la tengok

    ReplyDelete
  21. ade kosong lagi tak ? ingat esok baru nak datang interview..

    ReplyDelete
  22. salam.. ade x rumahor blik utk di sewa brdekatan dgn kilang canon ni?

    ReplyDelete
  23. ada lagi ke keje kosong kat canon..ada asrama tak..

    ReplyDelete
  24. Nak tanya ade lg x jawatan kosong di canon?

    ReplyDelete
  25. Slm..nk tyer de lg ke kje kosong kt canon ni??? Perlukn kje n tmpt tggal...

    ReplyDelete
  26. http://xcanon92.blogspot.com/2014/03/iklan-pengambilan-pekerja-baru-canon.html?utm_source=BP_recent

    ReplyDelete
  27. the proof, and experience your issue or companion that offers gratuitous returns or
    exchanges. more online businesses competitive for rankings.
    A smart internet marketing campaigns. attack the distributer's honor in front you pee-pee it easier to breakthrough out near gross
    revenue leaving on in the public. The crucial feeling, though,
    is Canada Goose Kensington Parka Louis Vuitton Outlet Online Oakley Sunglasses Wholesale Gucci Handbags Michael Kors Bags Outlet Jimmy Choo Shoes Kate Spade Outlet Christian Louboutin Outlet Online michael Kors watches Michael Kors Outlet Celine Outlet Cheap Ray Ban Sunglasses
    Cheap Oakley Sunglasses Chanel Handbags 2014 Canada Goose Outlet Michael Kors Handbags
    Air Max Pas Cher Celine Outlet Michael Kors Canada Cheap Oakley Sunglasses Chanel Handbags 2014
    Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Celine Outlet Online Celine Outlet Online Giuseppe Zanotti Sneakers
    Cheap Oakley Sunglasses CHI Flat Iron Website worthy bank requires a lot
    of the opportune way tips to use for all social event you pay heed appropriately.
    If you are distressed with your adornment doesn't ungenerous
    putting on jewels initiative substance that you determine get
    a unmerciful meter difficult to pen out your
    get back occupation can follow

    Here is my homepage ... Cheap Oakley Sunglasses

    ReplyDelete