Wednesday, August 24, 2011

Kamera paling best 2011 - 2012

Biasanya kita membuat penilaian dari apa maklumat kita dapat
sekeliling kita saja..kalau sekeliling kita org canon, diorang
kata canon bagus. kalau duduk sekeliling org Nikon..dia kata
nikon bagus.. nampaknya tak berkembang pemikiran kita..
jom kita tengok dari pandangan pakar pulak.

kita tengok pemenang anugerah EISA.
klik kat gambar utk besarkan..
















































































































































































apa macam.. nampaknya selain Canon dan Nikon ada
banyak brand hebat kat sana.. so..lepas ni
nak beli yang mana..tanya poket anda..
brand bukan penentu kehebatan....

3 comments:

  1. salam,

    akhirnya saya beli juga canon SX 23O HS dengan harga RM 1100 , free gift : case, screen protector, mini tripod & bestnya dapat 8gb.. bukan tu je, hasil "rundingan sessi tawar menawar" saya n suami dgn org yg jual tu, dapat la juga extra bateri & lense protector dengan harga rm 100...tu pun jenuh gak la kan.. btw, tq di atas pendapat2 yang diberikan sebelum ni...

    saya beli di Selangor Photographer di Pertama Kompleks..

    nampaknya betul kata awak, selain nikon n canon, sudah ada brand lain yg mula menonjol kan..^_^

    saya dah try lumix tz 20 tu, mmg tak berapa sesuai dgn saya...

    ReplyDelete
  2. bagus la..beli apa pun tak kisah..janji kita puas hati apa yang kita beli.. saya dulu beli juga lens protector tu..rm70.. benda tu penting untuk jangka hayat lens kita..tapi quality gambar akan kurang sikt terutama bila tempat cahaya banyak.. dia akan ada flare/silau sikit.. tak pe lah..janji kamera mahal tu boleh guna lama.. kalau takde benda tu..kalau masuk rumah salji ambik gambar..habis kamera kita..lens berkulat lepas tu..haha

    ReplyDelete
  3. masih banyak lagi yg perlu saya belajar lagi2 dari segi kegunaan button manual dan lain2..^_^

    ReplyDelete