Friday, August 26, 2011

Kamera Superzoom panasonic 2011





Nampaknya bulan ogos ni memang bulan produk
baru kamera di lancarkan secara berduyun2..
semua brand pun nak launch time ni..

Kamera panasonic baru ni menarik juga..
kamera superzoom yang bakal menggantikan versi
lama DMC FZ100

Panasonic Lumix DMC-FZ150



















kamera ni nampak macam DSLR..tapi sebenarnya bukan..
dia dari jenis compact juga.. lens dia fix tak boleh tukar2.
kelebihan dia boleh zoom gila2 (25-600mm) . Kalau kamera DSLR nak
dapat zoom lens macam ni..jawabnya kena jual tanah la
baru boleh beli lens macam ni punya zoom.

kalau tengok Canon EF 600mm F/4L IS USM Lens
harga dia kat lelong
RM 41,000.00.
Nikon AF-S NIKKOR 600mm pulak RM 31,500.00
apa macam boleh beli ke.



















Image parameters selction
• Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scenery, Portrait, Custom
• Color Effect (only in iA Mode) : Standard, Black & White, Sepia, Happy

































Panasonic LUMIX DMC-FZ150 Features:
  • 12.1-megapixel, 1/2.3 inch MOS sensor
  • 24x Optical Zoom (35mm equivalent: 25-600mm) + 32x inteligent zoom
  • 3.0-inch Vari-angle LCD
  • Nano Surface Coating Lens Technology
  • Venus engine
  • Light Speed AF (approx 0.1 seconds)
  • Full HD Movie Recording (1080p/60)
  • Take 3.5-megapixel stills during video recording
  • Stereo Microphone
  • Creative Control and Photo Style preset options
  • All new POWER O.I.S. (optical image stabilization) Active Mode
  • iA (Intelligent Auto) Mode
  • 3D Photo Mode
  • hot shoe for optional accessories
  • Dimensions: 4.89 x 3.20 x 3.74 inches
  • Weight: 1.16 lb (with battery and SD card)
  • lens - LEICA DC VARIO-ELMARIT
ISO Auto, Hi Auto (1600-6400), 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
JPEG quality levels Fine, Standard , RAW
Maximum aperture F2.8 - F5.2
Maximum shutter speed 1/2000 sec
Minimum shutter speed 30 sec
Continuous drive Yes (12 fps)
Storage types SD/SDHC/SDXC + Internal 70 MB
External flash Yes (Hot-shoe)
Articulated LCD Fully articulated


























kelebihan kamera panasonic adalah pada lens leica.
kebanykan kamera brand lain, kalau zoom macam ni
punya panjang, kuliti gambar dia jadi teruk..lagi
panjang zoom lagi teruk gambar.. tapi ini hampir tak
berlaku pada kamera panasonic.

























kamera ni function dia sama macam DSLR.. malah rasanya lebih
hebat pasal dia boleh record movie sampai 130 min. 2 jam lebih beb.
rasanya takde lagi kamera DSLR lam dunia ni boleh buat camtu.
paling tinggi DSLR boleh rakam video 30 min je.. itu pun berapa kerat
je kamera yg latest ni.

























dial mode
• Intelligent AUTO
• P (Program)
• A (Aperture Priority)
• S (Shutter Priority)
• M (Manual)
• SCN
• Creative Movie mode
• Creative Control mode
• Portrait mode
• Scenery mode
• Sports mode
• Night Portrait mode
• Close- up mode
• Scene mode
• Custom




















Scene modes selection
Panorama Assist
• Party
• Candle Light
• Baby1
• Baby2
• Pet
• Sunset
• High Sensitivity
• Flash Burst
• Panning
• Starry Sky
• Fireworks
• Beach
• Snow,
• Aerial Photo
• Photo Frame
• High-Speed Video
• 3D Photo

Focus
• Normal
• Macro
• Quick AF On/Off (On in Intelligent Auto)
• Continuous AF On/Off
• Manual Focus (Jog dial and cursor key button)
• One Shot AF
• AF Area Select
• AF Tracking

Standard Accessories
Battery Charger, Battery Pack, USB Connection Cable, AC Cable, Shoulder Strap, CD-ROM, Lens Hood, Lens Cap, Lens Cap String
*Check the website of the Panasonic sales company in your country or region for details on the standard accessories on the products that are available in your market.

contoh gambar



































































bulan okt nanti baru ada dipasaran.. harga rasanya seribu lebih
bawah dua ribu.

5 comments:

  1. fuyoooo..cantiknya kamera ni...alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dh beli tp dok reti paka

      Delete
  2. mulanya saya sangat terpesona denag kamera sony a55..apa bila keluar kamera ni.. hati sudah goyang..kamera ni cukup hebat.. yang bagusnya.. kita cuma beli kamera..tak susah nak pikir pasal nak beli lens lagi.. maklumlah..lens lebih mahal pada kamera..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pyh goyang2 angkat terus pas tu cal saya kita pegi outing

      Delete
  3. haha..duit dah habis beli benda lain..

    ReplyDelete